Efterisolering

Isolering af gulv

Hvis du ikke har isoleret gulvet, spilder du en masse varme, samtidig vil gulvet føles koldt og der kan være træk. Samtidig kan der vokse skimmelsvamp under gulvbrædderne hvis dit gulv ikke er isoleret ordentligt. I nogle ældre huse er isoleringen mellem gulv og jorden slet ikke tilstede og i disse tilfælde kan der opstå skimmelsvamp under gulvbrædderne pga. manglende isolering.

Fodkulde

De fleste har oplevet fodkulde om morgenen og hvad de fleste mennesker gør er at, skrue ekstra op for varmen, selvom der stadig kan være varmt i rummet, dette kan dog være dyrt da det kræver meget energi at varme et koldt gulv op, og i mange tilfælde kan det ikke lade sig gøre da isoleringen er så dårlig. Dit hus kan trænge til gulv isolering hvis isolerings laget er mindre end 100 mm og gulvet ikke allerede er blevet efterisoleret eller hvis huset er bygget før 1985.

Er dit hus bygget efter 1985?

Hvis dit hus er bygget efter 1985 er dit hus godt dækket ind mht. gulv isolering. Er dit hus fra før 1985, er der mulighed for at isoleringslaget ikke er optimalt, og skal enten skiftes eller suppleres med yderligere isolering, så dit gulv er godt dækket ind og du slipper for fodkulde.

300 mm isolering?

Gulve der skal renoveres eller der skal installeres gulve varme, skal du følge reglerne for bygningsreglementet, som siger du skal sørge for 300 mm isolering i dit gulv, hvis det renoveres eller du får installet gulv varme.

Men hvis dit hus allerede har 300 mm isolering er du rimelig godt dækket ind til fremtiden, det svarer nemlig til det energikrav som blev stillet i 2015 mht. bygningsreglementet. Det kan sjældent betale sig at efterisolere, hvis dit isoleringslag i gulvet er 100 mm eller over. medmindre du skal have lagt nyt gulv, kan det godt betale sig at få lagt 300 mm.

Du kan tjekke isoleringslaget ved at se tegninger af huset, hvis du ikke har adgang til tegninger af huset, kan du tjekke isoleringen under gulvet ved at fjerne et gulvbræt, du bør vælg en af brædderne langs væggen, så ses det ikke så tydeligt at den har været taget op.

En alternativ løsning er isolering af husets fundament

Du kan isolere husets fundamenter og sokler udefra. Husets sokkel skal graves fri, så der bliver bliver plads til at få isolerering monteret på soklerne, sokkel/fundamentet rengøres.
Hvis sokkel/fundament er for ujævn til, at isoleringen kan slutte tæt til soklen/fundamentet, berappes den, inden isoleringen monteres. Fundament og sokkel får en vandtæt membran, og ude på denne bliver isoleringen påført. Der afsluttes med et stålprofil, så vand og fugt ikke kan trænge ind i isoleringen.
Udenpå isoleringen lægges først grus og sten som drænende lag og til allersidst jord. Det er vigtigt, at isoleringen er diffusionsåben, dvs. drænende og ikke vandsugende.

Den tredje løsning med gulvvarme

Du kan også vælge terrændæk hvis du alligevel skal installere gulvvarme. Etablering af nyt terrændæk bliver ofte valgt hvis der er problemer med fugt eller vandskader efter større regnskyl. Dette er dog en dyr løsning som vi ikke kan anbefale, da det er en større arbejdsproces. 

Skal gulvet isoleres effektivt, skal der lægges et isoleringslag på mindst 300mm., da man er nød til at bryde betonlaget under huset op og grave det ud, så der bliver plads til at installere isolering under terrændækket

Dine gulve skal fjernes, der graves, etableres et kapillarbrydende lag, som isoleres med trykfast isolering, støbes nyt radonsikret betonlag, opføres dampspærre samt isoleres mellem strøerne og der lægges et helt nyt gulv.

Det kan være dyrt at isolere hvis du ikke har kælder.

Derfor kan det være rart at vide om det du planlægger at renovere, rent faktisk vil løse problemet med fodkulde og træk samt give mest mulig varmebesparelse for pengene. Vi anbefaler du kontakter en energivejleder, som kan give dig råd.

Det kan være en svær opgave

Hele dit gulv skal fjernes og så skal der lægges et nyt gulv medmindre, du vil genanvende materialerne fra dit gulv, det kan godt lade sig gøre, så skal det bare gøres forsigtigt, vi anbefaler at du kontakter en faglært isolatør for at få et tilbud, tryk på knappen i bunden for at få 3 uforpligtende tilbud på gulv isolering.

Bl.a omtalt i:  
Vi anbefaler 3byggetilbud hvis du skal bruge professionel rådgivning om markedets bedste priser.

Udfyld denne formular og få tilsendt 3 tilbud på gulv isolering

Write A Comment