Isolering

Isolering af loft

Den bedste løsning når det kommer til isolering i huset er loft og tag, da varme søger opad, er taget det vigtigste element, hvor isoleringen skal være i god stand ellers er der et stort varmetab, da isoleringen ikke kan holde på varmen.

Afhængigt af hvordan dit tag er bygget kan det være en større eller mindre arbejdsopgave at isolere, er der fri adgang til et uudnyttet loftsrum, er det en ret nem opgave at isolere selv. Hvis isoleringen sidder i tagfladerne i et udnyttet tagrum eller stueetage med loft til kip, vil det være et større projekt at efterisolere taget. Inden du begynder at efterisolere anbefaler vi at du tager kontakt til dit forsikrings firma og informere dem om at du har til hensigt at efterisolere dit hus.

Lovkrav for efterisolering af tag og loft

Ved større renoveringer eller ændringer i tag eller loft, er der et lovkrav om at efterisolere dit tag så U-værdien overholdes i forhold til bygningsreglementet, i disse tilfælde er der krav på efterisolering, hvis du skifter eller ændre følgende:

  • Tagdækningen, spær og loftsbeklædning
  • Tagkonstruktionen
  • Tagdækning, tagsten og tagpladerFor mere information anbefaler vi bygningsreglementet som findes her

Fordele ved isolering af loft

Et af de mest effektive steder at isolere er dit loft. Vi ser ofte at ældre huse ikke udnytter loft isolering, som så går glip af varme og en billigere varmeregning, blot fordi der ikke er tilstrækkelig isolering eller isoleringen ikke er effektiv nok. Selv de mest trænge rum i huset kan blive isoleret, så undersøg om dit hus udnytter sit loft isolering til det maksimale.

Undersøg din isolering

Det kan anbefales at undersøge din isolering ved hjælp af et inspektionskamera, da det ofte er svære steder at tilgå som f.eks loftet, hulmuren og krybekælderen. Du vil kunne se om der er fugt ved hjælp af et inspektionskamera. Du kan også se om isoleringen er lagt korrekt eller om den er fugtskadet samt om der mangler vindpap. Vi anbefaler en fagudlært isolatør, som kan give dig nogen gode råd til din loft isolering, for at få det bedste resultat til din bolig.

De forskellige materialer

Det kan være lidt svært at vælge hvilke materialer du skal bruge til din isolering, da de hver især har deres måder at være gode på.

Isoleringsmåtter og isoleringsruller er generelt gode til at isolere med og er nemme at håndtere. Isoleringsrullerne er nemmere at lægge uden at der opstår utætte samlinger, hvor kulden kan trænge ind. Løst isoleringsgranulat kan være en god løsning, dog kan det være et problem, hvis du har revner og huller i loftet, disse skal repareres først, før du kan begynde at blæse isoleringsgranulat ud på dit loft.

Det mest almindelig brugte isoleringsgranulat er mineraluld, men der findes andre sorter som f.eks. papiruld, perlite og glasuld m.m.

Forøg værdien på din bolig

Skal du til at sælge din bolig, var det nok måske en ide at få isoleret din bolig, da det kan få boligen til at øge i værdi for minimale udgifter og loft isolering tager som regel kun én dag at udføre ved hjælp af professionelle fagfolk som kan give dig gode råd så du får et godt resultat.

Hvad koster loft isolering?

Det afhænger af hvor stor opgaven er, men som regel omkring 10.000-30.000 afhængig af materialer og opgaven. Ved at effektivt isolere dit loft kan du spare rigtig mange penge hvert år på varmeregningen. Når opgaven er fuldført, vil det holde den varme luft inde og den kolde luft ude, så du får et meget bedre indeklima i din bolig.

Bl.a omtalt i:  
Vi anbefaler 3byggetilbud hvis du skal bruge professionel rådgivning om markedets bedste priser.

Udfyld denne formular og få tilsendt 3 tilbud på loft isolering

Write A Comment