Nye vinduer

Dårligt isolerede vinduer er ofte dit hus værste fjende, da unødvendig kulde trænger ind i huset, udover du får en lavere varmeregning ved at udskifte husets vinduer, opnår du også en højere ejendomsværdi, mindre kondens på vinduer, bedre indeklima og betragteligt bedre lys fra dine nye vinduer.

Vigtige ting at huske ved køb af nye vinduer

Det anbefales at købe lavenergi glas med ventilation som gør det muligt at justere mængden af frisk luft der kommer ind af vinduet, udover det har vinduet indstøbt energibelægning, som gør at det ikke kan ridses af. Denne type glas er det mest effektive på markedet lige nu og sørger for du sparer en del penge på elregningen.

Når du vælger et energivenligt vindue skal du huske at vælge en som opfylder bygningsreglementets krav, som er klasse A, B eller C. A klassen giver selvfølgelig bedst besparelse i forhold til klasse B og C

Det næste er hvilket materiale du skal bruge, mange vælger trævinduer udelukkende pga. udseende. Vælger du derimod plastikvinduer, er det ikke pga. udseende men mere holdbarhed, idet plastikvinduer ofte kan overleve husets levetid, er det et optimalt valg, da du aldrig skal bekymre dig om at udskifte vinduer igen. Trævinduer skal derimod skiftes hvert årti.

Hvilken type vinduer passer til mit hus?

Normalt, vil det bedste være at benytte sig af de samme slags vinduer som var i huset før, af rent arkitektonisk og proportionsmæssigt grunde.

En god idé er at finde arkitekt tegningerne af huset frem, for at finde ud af hvilken type vindue som passer til dit hus, ellers kontakt en arkitekt som kan give dig rådgivning på området.

Ifølge bygningsreglementet er der klare regler for hvordan vinduer skal udføres og placeres, så solen ikke medfører overophedning i rummene og derved undgår direkte solstråling.

Renovering af gamle vinduer

Det kan være svært at vælge mellem nye vinduer og istandsætte sine gamle vinduer. Normalt kan du nøjes med at behandle træværket, skifte tætningslisten, udskifte det gamle et-lags glas eller termorude og så endelig få det tætnet, så det kan lukkes ordentligt igen.

Er du i tvivl om du skal udskifte dine vinduer, så kan du få en byggesagkyndig til at vurdere deres holdbarhed. Det kan nemlig være dyrt at købe nye vinduer og hvis du kan nøjes med en renovering af det gamle for at få en miljøvenlig løsning, så kan det klart anbefales.

Bemærk at nogle vinduer kan være en bærende del for ydervægs konstruktionen, hvor det så vil være dyre at udskifte.

Priser for nye vinduer

Priserne for vinduer i Danmark svinger meget alt efter hvilket slags vindue og hvilken kvalitet, du går efter.

Der findes billige vinduer fra omkring 1.000 kr. og helt op til 15.000 kr. Du bør finde den løsning der er bedst for dit hus, og det er ikke nødvendigvis den billigste. Du kan købe et ventileret og varmebesparende vindue fra cirka 3.000 kroner minus opsætning.

Opsætning af vinduer kan variere meget i pris, afhængig af din bolig og hvilket vindue du har valgt, samt hvor lang tid opgaven vil tage for håndværkeren, at fjerne de gamle vinduer og opsætte de nye vinduer. Det koster som regel mellem 1.000 og 2.000 kr. stykket at få monteret vinduer afhængig af jobopgaven.

Bl.a omtalt i:  
Vi anbefaler 3byggetilbud hvis du skal bruge professionel rådgivning om markedets bedste priser.

Udfyld denne formular og få tilsendt 3 tilbud på vinduer