Isolering af ydermur og gavl

Det kan være vanskeligt at isolere din ydervæg udefra, da du udover isolering og en ny facade, også skal flytte vinduerne. Fordelen ved at isolere din ydervæg er, at du ikke blive generet inde i huset, mens arbejdet foregår. Isoleringseffekten er meget højere ved udvendig isolering end indvendig isolering, da flere af kuldebroerne bliver fjernet og du spare mange penge årligt på varmeregningen.

Gode grunde til at vælge udvendig isolering

Det er 30% mere effektivt at efterisolere ydermure udefra end indefra, da huset pakkes ind i isolering hele vejen rundt. Facaden bliver renoveret og isoleringen vil beskytte huset mod kulde, så det holder bedre. Du kan også bo i huset imens arbejdet bliver udført, da indvendige installationer som el-installationer, stuk, radiator eller lignende ikke skal afmonteres eller flyttes og ved indvendig isolering kan der opstå kuldebroer som er dit hus værste fjende!

Hvilke metoder bruges der til udvendig isolering?

Ved udvendig isolering kan facaden renoveres på to måder, i det ene tilfælde pudser man på en hård isoleringsplade, der sættes på den eksisterende ydervæg, og opnår dermed en pudset facade. I det andet tilfælde monterer man lægter eller stolper uden på den eksisterende bygning og afslutter med en let facadebeklædning.

Kan jeg udføre isoleringen selv?

Vi anbefaler at det er en fagudlært isolatør som gør jobbet, da der kan være en del arbejde i det, som du ikke selv kan udføre medmindre du har en del erfaring som håndværker. Dog kan du gøre en del af forarbejdet selv.

Få en faglært isolatør til at gøre jobbet

En typisk indvendig isolering vil koste omkring 800-1500 pr m2, men det er afhængigt af dit hus, vi anbefaler at du tager kontakt til en faglært isolatør, for at få det bedste resultat til din isolerings behov, da det kan være en svær og stor opgave at få fuldført.

Bl.a omtalt i:  
Vi anbefaler 3byggetilbud hvis du skal bruge professionel rådgivning om markedets bedste priser.

Udfyld denne formular og få tilsendt 3 tilbud på ydermur og gavl isolering