Luft til Luft varmepumper

En luft til luft varmepumpe er et miljøvenligt og billigt alternativ til sommerhuse eller mindre helårshuse, som bliver varmet op ved hjælp af el. En luft til luft varmepumpe vil typisk koste omkring 15.000 kr. inkl. montering, og pengene vil være tjent ind igen på få år, da luft til luft varmepumpen vil spare dig minimum 50% på varmeregningen første år!

Fordele ved luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe til at varme sommerhuset med, er samme type varmepumpe, som bruges til et almindelig hus. Den minder om et aircondtionanlæg, som du måske kender fra din ferie i udlandet, hvor en boks udenfor huset er forbundet med en aircondtion inde i huset, som sørger for at afkøle luften.

En luft til luft varmepumpe er en af de bedste valg til at varme sommerhuset op med, da den er billig at anskaffe og nem at montere, da den ikke kræver at der er trukket varmerør eller radiator til et centralvarmeanlæg. Og hvis behovet for opvarmning ikke er det somme som i et helårs hus.

Idag bruger de fleste sommerhuse brændeovne og el radiatorer. Brændeovnen er besværlig da du skal sørge for at have brænde på hele tiden samt den forurener en del, men den giver hurtig opvarmning af huset hvilket er en fordel. El radiatorer er nemme at montere, da de blot skal tilsluttes en stikkontakt, som du jo har i dit sommerhus. Men el radiatorer er meget dyre i strøm i forhold til effekten. En varmepumpe bruger ca. 1/3 af den el, som en el radiator bruger.

Ulemper ved luft til luft varmepumpe

Udendørsdelen af en luft til luft varmepumpe kan støje en del, afhængig af hvilken model du vælger.
Du kan dog finde flere på markedet som ikke støjer så besynderlig meget. Funktioner som aircondtion og filterfunktion kræver en del strøm og kan derfor trække din elregning op hvis de bliver brugt hyppigt.

Ved kolde temperaturer, hvor den kan bevæge sig helt ned til -25 grader, er det kun de nyeste og dyreste luft til luft varmepumper der kan følge med. Under forhold som dette vil varmepumpen anvende el til at holde boligens temperatur oppe og det kan ses på elregningen. En luft til luft varmepumpe kan ej heller levere varmt vand så skal du op i en luft til vand varmepumpe som er væsentlig dyrere.