Luft til Vand varmepumper

En luft til vand varmepumpe er ideel for dig som ønsker en varmekilde som kan opvarme radiatorer, brugsvand og gulvvarme op. En luft til vand varmepumpe vil koste omkring 60.000 – 100.000 kroner inklusiv montering. Det lyder måske dyrt men den vil holde 20 år frem og spare op til 50% hvert år på din varmeudgift!

Fordele ved luft til vand varmepumpe

En investering i en varmepumpe er en rigtig god investering da du sikrer dig en lav varmeregning for fremtiden, du kan spare 50-60% sammenlignet med olie og gas, og ved traditionel elvarme helt op til 70%.
Når din varmepumpe er installeret skal du ikke bruge tid på vedligeholdelse, det gør den selv, og det kræver blot et årligt service tjek. Luft til vand varmepumpen bruger elektricitet, men den genererer op til 4 gange så meget energi, som den forbruger.

Hvis du vil være mere miljøvenlig, kan du kombinere din varmepumpe med solceller og gør din løsning endnu mere miljøvenlig og sikre dig selv yderligere mod prisstigninger.

Ulemper ved luft til vand varmepumpe

Der hersker ingen tvivl om det kan være en dyr investering at skifte varmeanlæg til luft til vand varmepumpe, men vi er altså sikre på det er pengene værd, da du vil spare rigtig mange penge de næste på år på din varmeregning.

Hvis dit hus er dårligt isoleret, eller hvis centralvarmesystemet er for gammelt eller radiatorer og rør er for små, er det nødvendigt at efterisolere og renovere dit hus.

Det næste er udedelen som kan larme lidt og, så skal du vælge et sted den kan hænge uden at genere dig selv og dine naboer, så undgå at hænge den over terassen og så huske at du skal overholde støjkrav i skel, hvilket betyder at udedelen skal stå mellem 5 – 12 meter fra skel afhængigt af hvilken type varmepumpe du vælger.

Nogen steder skal du søge dispensation fra en obligatorisk tilslutning til f.eks. fjernvarme. Der kan også være en anmeldelsespligt til dit forsikringsselskab.